Buchet de salvie alba si rozmarin

35.00 lei

Buchet de salvie alba si rozmarin, plante uscate pentru ars

Buchetul este realizat din crengute uscate de salvie alba si rozmarin. Aceste plante sacre pentru ars actioneaza preponderent pentru purificarea aerului din incaperi si pentru claritate mentala

Buchetul de salvie alba si rozmarin are lungimea de 10-11 cm

1 în stoc

Buchet de salvie alba si rozmarin pentru ars. Un buchet inspirat din ramuri uscate de salvie albă și rozmarin

Despre proprietatile rozmarinului

Rozmarinul sau Rosmarinus officinalis este o plantă erbacee de origine mediteraneana, placut mirositoare. Este unul dintre cele mai bune stimulante pentru sistemul nervos, alunga oboseala mentala, imbunatateste atentia, concentrarea si memoria. contine compusi cunoscuti pentru propietatile antiinflamatorii, antialergice, antifungice si antiseptice.
Rozmarinul a fost cunoscut si folosi din cele mai vechi timpuri. In civilizația greco-romana. Rozmarinul era considerat planta sacra, aducatoare de pace. In Evul Mediu, era pus sub perne pentru a alunga spiritele rele ai era des folosit ca protecție impotriva ciumei. In Franța, era adesea folosit in loc de tamaie. Rozmarinul a fost folosit pentru purificarea aerului pana in secolul XX in spitalele din Europa, prin arderea de crengute.

Despre proprietatile salviei albe

Salvia a fost si este considerată o plantă sacră, iar acesta a jucat un rol important în ritualurile spirituale occidentale precum și șamanice. Pentru triburile nativ americane, salvia este o plantă de purificare, și este arsă înaintea, în timpul și după ritualuri sacre. Cea mai cunoscută specie de salvie, utilizată în acest scop, este salvia albă. În practicile neo-samanice, salvia uscată este de obicei arsă ca o tămâie, în scopul de a obține o îndrumare din partea ghizilor spirituali. În Wicca, salvia este de obicei folosită pentru a inspira înțelepciune, pentru protecție, purificare și chiar prosperitate.
Studii ulterioare au demonstrat că salvia conține ingrediente active care stimulează producerea substanțelor chimice ce sustin transmiterea de mesaje în creier. Oamenii de știință de la Universitățile din Newcastle și Northumbria au testat 44 de persoane prin administrarea, fie de salvie fie a unor medicamente placebo. Rezultatele au aratat ca persoanele care au primit salvie s-au comportat mai bine la testele de memorie.
Stiinta a confirmat faptul ca salvia alba emite ioni negativi, acele „vitamine ale aerului” cu efecte binefacătoare asupra organismului.

Despre fumigatii

Din vremuri stravechi se credea că fumigațiile cu plante sacre au puterea de a alunga duhurile rele, bolile, energiile negative din casele oamenilor. Fumul rezultat din arderea plantelor sacre ajuta trupul, dar si sufletul, restabilea pacea in suflete si in minte. Samanii indieni credeau ca fumul se agata de tot ce este malefic intr-o casa, risipind relele, demonii, bolile. Si azi, fumul plantelor de leac combate deopotriva microbii si energiile negative din casă, mai ales când a fost cineva bolnav. Fumigațiile ajută când te muți într-o casă nouă, când faci o schimbare importantă sau când familia trece printr-o perioadă mai grea, incercata.

Pentru arderea în siguranță a acestui buchet de salvie alba si rozmarin va recomandam folosirea unui suport ignifug. Acesta poate fi un vas cu nisip, farfurie ceramică sau scoică.

Nu exista recenzii

Trebuie să fiți conectat la contul dvs. pentru a posta o o recenzie.