Buchet de salvie alba si menta

35.00 lei

Buchet de salvie alba si menta, plante uscate pentru ars

Buchetul este realizat din crengute uscate de salvie alba si menta. Aceste plante sacre pentru ars actioneaza preponderent pentru purificarea aerului din incaperi si pentru claritate mentala

Buchetul de salvie alba si menta are lungimea de 10-11 cm.

1 în stoc

Buchet de salvie alba si menta pentru ars. Un buchet inspirat din ramuri uscate de salvie albă și mentă

Despre mentă sau izma bună

Menta este o plantã ierboasã, numită şi izmã de grãdinã sau izmã bunã.
Menta stimulează sistemul nervos, ajuta la concentrare si memorie, insufla optimism. Poate fi de mare ajutor și în caz de dureri de cap, stres și pentru înlăturarea oboselii mentale.
Primele mențiuni despre menta datează cel puțin din secolul 1 d.Hr. Este menționată în Biblie, precum și în mitologia antică. In satele romanesti, menta era folosita in descantecele de dragoste, de desfacut farmece, de plamadeala inimii.

Despre salvie albă

Salvia a fost si este considerată o plantă sacră, iar acesta a jucat un rol important în ritualurile spirituale occidentale precum și șamanice. Pentru triburile nativ americane, salvia este o plantă de purificare, și este arsă înaintea, în timpul și după ritualuri sacre. Cea mai cunoscută specie de salvie, utilizată în acest scop, este salvia albă. În practicile neo-samanice, salvia uscată este de obicei arsă ca o tămâie, în scopul de a obține o îndrumare din partea ghizilor spirituali. În Wicca, salvia este de obicei folosită pentru a inspira înțelepciune, pentru protecție, purificare și chiar prosperitate.
Studii ulterioare au demonstrat că salvia conține ingrediente active care stimulează producerea substanțelor chimice ce sustin transmiterea de mesaje în creier. Oamenii de știință de la Universitățile din Newcastle și Northumbria au testat 44 de persoane prin administrarea, fie de salvie fie a unor medicamente placebo. Rezultatele au aratat ca persoanele care au primit salvie s-au comportat mai bine la testele de memorie.
Stiinta a confirmat faptul ca salvia alba emite ioni negativi, acele „vitamine ale aerului” cu efecte binefacătoare asupra organismului.

Despre fumigatii

Ierburile medicinale au fost folosite pentru fumigații din cele mai vechi timpuri și erau prețuite pentru proprietățile lor curative. Fumigațiile se numără printre cele mai vechi practici de vindecare. Fumigatiile erau folosite deopotrivă în Asia, în India, în Egiptul antic, în Elada și apoi în bisericile creștine ale Evului Mediu. Rășinile aromate și plantele medicinale, aromate, bogate în uleiuri esentiale, erau folosite deseori la fumigații.
Si azi, fumul plantelor combate deopotriva microbii si energiile negative din casă, mai ales când a fost cineva bolnav. De asemenea, fumigațiile ajută când te muți într-o casă nouă, când faci o schimbare importantă în locuință sau când familia trece printr-o perioadă mai grea, incercata.
Se spune ca fumul trebuie împrăștiat în cele patru zări, către cele patru puncte cardinale, iar primul trebuie să fie întotdeauna răsăritul, locul de unde vine lumina, viața și binecuvântarea divină.

Pentru arderea în siguranță a acestui buchet de salvie alba si menta va recomandam folosirea unui suport ignifug. Acesta poate fi un vas cu nisip, farfurie ceramică sau scoică.

Nu exista recenzii

Trebuie să fiți conectat la contul dvs. pentru a posta o o recenzie.