Betisoare parfumate

Bețișoare parfumate cu lemn de bambus și rășină aromată

Folosirea bețișoarelor parfumate se pierde în negura vremurilor. Bețișoarele aromate arse sunt des întâlnite în practicile spirituale, religioase sau pentru parfumarea caselor. Aprinderea de bețișoare parfumate cu diverse arome și ingrediente, drept ofrandă către divinitate, este omniprezentă în Budism, Taoism, Hinduism. Treptat, simpla aprindere a bețelor parfumate s-a extins, ajungând să facă parte din viețile noastre. Chiar și numai parfumarea casei, biroului, a spațiilor în general, folosite ca odorizante. Aflați mai multe informații despre beneficiile folosirii betisoarelor parfumate.

Bețișoarele parfumate sunt realizate din pulberi naturale (obținute din lemn, plante aromate ori medicinale, tămâie, flori, chiar miere etc.) sau pulberi aromate, alături de substanțe ce întrețin arderea. Unele bețișoare parfumate pentru ars sunt infuzate cu diferite uleiuri esențiale naturale.

Aceste ingrediente sunt fixate pe un lemn subțire de bambus (mărci precum Hem, Satya, Green Tree, Goloka și altele). Unele sortimente de bețe de ars sunt realizate fără lemn de bambus, având în compoziție doar pulbere întărită ce necesita un suport, uneori personalizat, de ardere (producători precum Nippon Kodo, HEM sau bețișoarele nepaleze din plante medicinale din Himalaya).